chvalme Pána pokorným srdcem

I stroje se někdy pletou

13. 7. 2018 11:40

Po ranní bohoslužbě jsem se dnes vydala rovnou cestou do obchodu. Užívala jsem si cestu na koloběžce po ještě prázdných chodnících (taky jezdíte na koloběžce občas po chodníku, i když se to nemá, nebo si raději necháte vydrncat všechny kosti na cestě z kočičích hlav?) a co nevidět jsem byla v obchodě. Občas mrknu na slevněné zboží, a dnes se mi to opravdu vyplatilo! Prodávali vaničku rybízu se slevou 50 % a v podstatě vypadal stejně jako ten, co měli vystavený v regále za běžnou cenu. Tak jsem vzala ten ve slevě, k tomu pobrala dalších pár věcí a ťapala k pokladně. 

Jsem zvyklá si ještě před odchodem z obchodu překontrolovat účtenku. Poslední položka na mé účtence byl právě ten rybíz. Kupovala jsem jej slevněný z 24 na 12 Kč. Ale na účtence stálo: 

Rybíz ...................... 24,43 

sleva 50 %............. - 12,22 

Rybíz....................... 22,68

No tož jsem na to zírala, chvilu jsem se přemlouvala, že jak mám prázdniny, tak možná nejsem schopná pochopit výpočet slev, i když to přes školní rok jinak v matice své žáky běžně učím. Ale nakonec jsem se raději zeptala paní pokladní, jak to mám chápat. A víte co? Nevynadala mi. Docela se zasmála takovému hlodu. Hold, pokladní přístroje jim vypověděly službu a prostě si usmyslely, že občas si nebudou lámat hlavu s přepočítáváním slev. Potěšilo mě, že nikdo nervózně nenadával, i když paní pokladní přemlouvala svůj stroj snad 10 minut, aby jí načetl a vypočítal správnou cenu, a brzdila tak provoz. Nakonec mi na radu bezradného vedoucího prodejny vrátila jen chybějící peníze a nepodařilo se jí přístroj přimět k normálnímu počítání. Zvláštní, že třeba nektarinky s 50% slevou vypočítal stroj na desetník přesně. 

A co vy, taky si kontrolujete účtenku? Pokud si nákup nespočítám ještě v řadě před pokladnou, tak vždycky. A je mi fakt blbé chodit opravovat výsledky početních strojů, ale kdo by si nenechal i pro korunu koleno vrtat, že? Chodím asi z principu, protože zajdu za paní pokladní, i když se přepočítají v můj neprospěch. Ale tentokrát jsem opravdu asi poprvé zažila, že by tahle reklamace účtenky někoho pobavila a nezkazila lidem ve frontě ani za pokladnou náladu. 

Zobrazeno 4746×

Komentáře

Petr Steinbauer (PetrST)

@zipet: Musíš se z toho vykecat jako Mistr Ovčáček :-)

anetamarie

@zipet jo, koloběžkář by se měl chovat v provozu jako cyklista, ale já si tedy občas neumím představit, že bych se měla motat po cestě mezi auty, když není v dosahu cyklostezka. Ony se občas i zkušenosti koloběžkářů v tomhle dost rozcházejí - někde to právě i ti městští policisté podporují, ať člověk jede raději po chodníku...

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková